google-site-verification=BHs06jpHIJcdt2L6MwE5cuFocAAzF0xicDdompMZc94

De Omgeving

⛺️ St. Julien Labrousse is een plaatsje met iets meer dan 300 inwoners in de noordelijke Ardèche gelegen in de driehoek tussen Le Cheylard, Vernoux en Vivarais en Lamastre. Een groene beboste streek afgewisseld met landbouwgebieden en kleine dorpen.
De afstand van Bastier naar het dorp is hemelsbreed 400 meter, over de weg is het ongeveer een kwartier wandelen. In het dorp bevindt zich een restaurant en een café. In het café is tevens een “epicerie de dépannage” ofwel hier kunnen de basisboodschappen worden gekocht. Grotere supermarkten zijn op 15 autominuten te vinden.

dal-eyrieux-26536 w600

⛺️ Er is op 15 minuten een groot zwembad, als ook een groot meer waar waterfietsen gehuurd kunnen worden. In de nabije, maar ook wat verderaf gelegen omgeving kan overal in riviertjes en meren worden gezwommen. In de omgeving liggen verder pittoreske (middeleeuwse) dorpjes en stadjes en iedere dag is er in de directe omgeving wel ergens een gezellige weekmarkt.
In de volksmond heet deze streek Les Boutiéres. De streek maakt deel uit van het natuurpark"Parc Regional des Mont d´Ardèche”.

Tournon sur Rhône

⛺️ Het is een nog een tamelijk authentiek gebied, gelegen in de uitlopers van het Centraal Massief. De industrialisatie in het verleden, heeft hier relatief weinig voet aan wal gekregen. Op minder dan een uur rijden liggen meerdere grote plaatsen als Valence, Tournon sur Rhône, Privas, Aubenas en Vals les Bains. 

Meertje met rotsen

⛺️ In dit gebied van ruige rivieren, naald- en kastanjebossen en landbouwgrond ontspringen de rivieren de Loire en de Ardèche. Op 40 kilometer bevinden zich de bergen Gerbier de Jonc (1500 m) en Mont Mezenc (1700 m). Een prachtige omgeving om op hoogte te wandelen, met in het late voorjaar velden met wilde narcissen.
In de omgeving zijn veel wandelroutes te vinden, al dan niet uitgezet, die ook per fiets of te paard kunnen worden afgelegd. Op een E-bike kun je hier ook prima uit de voeten. We hebben talloze (wandel)kaarten op de boerderij te leen.

 Bastier / Copyright © 2004 - 2021 Bastier. All rights reserved